دانستنیها و مطالب جالب و عجیب درباره سیاره زهره (ناهید)
دانستنیها و مطالب جالب و عجیب درباره سیاره زهره (ناهید): سیاره زهره یا ناهید دومین سیاره نزدیک به خورشید و دومین سیاره بزرگ خاکی در منظومه شمسی است. سیاره زهره هیچ قمر یا حلقهای ندارد. سیاره ناهید تقریبا به بزرگی زمین است. قطر سیاره زهره ۱۲,۱۰۴ کیلومتر است. تصور بر این است که هسته سیاره زهره از آهن، گوشته آن از سنگ و پوسته آن از سیلیکات است. زهره یا ناهید یکی از سیارات سنگی منظومه شمسی است.
جدول مشخصات سیاره زهره (ناهید):
قطر سیاره زهره (ناهید) | ۱۲,۱۰۴ کیلومتر |
جرم سیاره زهره (ناهید) | ۱۰۲۴ * ۴.۸۷ کیلوگرم (۰.۸۲ برابر زمین) |
تعداد قمرهای سیاره زهره (ناهید) | صفر |
طول مدار حرکت سیاره زهره (ناهید) دور خورشید | ۱۰۸,۲۰۹,۴۷۵ کیلومتر |
تعداد روز در سال سیاره زهره (ناهید) | ۲۲۵ روز |
دمای سطح سیاره زهره (ناهید) | ۴۶۲ درجه سانتیگراد |
برخی دیگر از دانستنیها و مطالب جالب و عجیب درباره سیاره زهره (ناهید):
سیاره زهره یا ناهید دومین جرم درخشان در آسمان شب است
ناهید یا زهره درخشانترین سیاره منظومه شمسی در آسمان شب است. همچنین پس از ماه دومین جرم آسمانی درخشان در شب محسوب میشود. قدر ظاهری (میزان روشنایی) سیاره زهره از دید ناظر زمینی بین ۳.۸- تا ۴.۶- است. لذا میزان روشنایی سیاره زهره به قدری است که روز روشن نیز دیده میشود.
فشار جوی (اتمسفری) روی سطح سیاره زهره(ناهید) ۹۲ برابر بیش از فشار جوی زمین است
فشار جوی سیاره ناهید یا زهره سبب میشود سیارکهای کوچک هنگام ورود به جو این سیاره خرد شوند. به همین علت سطح سیاره زهره یا ناهید، فاقد دهانههای برخوردی است. فشار جوی سیاره ناهید برابر با فشاری است که آب اقیانوسها بر سطح زمین وارد میآورند.
سیاره زهره (ناهید) گرمترین سیاره منظومه شمسی است.
میانگین دمای سطح سیاره زهره ۴۲۶ درجه سانتیگراد است. چون سیاره زهره انحراف محوری ندارد، تکفصل است. جو متراکم سیاره زهره که حدود ۹۶.۵ درصد دیاکسید کربن است، گرما را جذب میکند باعث بروز اثر گلخانهای میشود.
اولین کاوشگر فضایی جهان به مقصد سیاره زهره (ناهید) را روسها به فضا فرستادند
کاوشگر ونرا ۱ (Venera 1) شوروی اولین کاوشگری بود که در سال ۱۹۶۱ برای مطالعه سیاره زهره (ناهید) به فضا پرتاب شد. اما ارتباط این کاوشگر با زمین قطع شد. ونرا ۳ اولین کاوشگری بود که در سال ۱۹۶۶ روی سطح سیاره ناهید فرود آمد.
دانستنیهای کوتاه جالب درباره سیاره زهره (ناهید):
- یک روز خورشیدی روی سطح سیاره زهره (ناهید) برابر با ۱۱۷ روز زمینی است.
- هر سال در سیاره زهره برابر با ۲۲۵ روز زمینی است. دمای سطح سیاره زهره میتواند تا ۴۷۱ درجه سانتیگراد نیز افزایش یابد.
- حرکت انتقالی سیاره زهره (و اورانوس) خلاف جهت حرکت اکثر دیگر سیارات منظومه شمسی است.
- سیاره زهره و اورانوس تنها سیارات منظومه شمسی هستند که در خلاف جهت حرکت محوری خورشید به دور خورشید میچرخند. یک از علل احتمالی آن را برخورد با سیاره ناهید با یک سیارک یا جرم آسمانی دیگر میدانند.
- هنگامی که فاصله سیاره ناهید (زهره) تا زمین به کمترین حد خود میرسد، همواره یکسوی سیاره ناهید بهسمت زمین است. علت آن شاید تاثیر نیروی جاذبه باشد.
- در یکی از پژوهشهای آژانس فضایی اروپا درباره سیاره زهره که پنج سال طول کشید، بیش از ۱۰۰۰ آتشفشان یا مرکز آتشفشانی با بزرگی بیش از ۲۰ کیلومتر روی سطح سیاره ناهید شناسایی شد.
- سیاره ناهید را ابرهای متراکم ناشی از اسید سولفوریک احاطه کرده است. درنتیجه، سطح این سیاره از خارج اتمسفر دیده نمیشود. پس از اختراع نقشهبرداری رادیویی در دهه ۱۹۶۰ دانشمندان توانستند دمای بسیار و محیط غیرعادی سیاره ناهید را مشاهده کنند.