اللّهمَّ صلِّ عَلَی محمّدٍ وَ آلِ محمّد وَ عجِّل فَرَجَهُم

کهکشان آندرومدا کجاست؟ فاصله از زمین، تعداد ستارگان و دیگر ویژگی‌ها

کهکشان آندرومدا کجاست: کهکشان آندرومدا 2.54 سال نوری از زمین فاصله دارد

کهکشان آندرومدا کجاست و چند ستاره دارد؟

کهکشان آندرومدا از معدود کهکشان‌هایی است که با چشم غیرمسلح نیز از زمین دیده می‌شود. آندرومدا نزدیک‌ترین کهکشان به کهکشان راه شیری است. این کهکشان را شیء آسمانی مسیه ۳۱ (Messier 31 یا M31) نیز می‌نامند. طبق برآورد دانشمندان آندرومدا و کهکشان راه شیری طی حدود ۴.۵ میلیارد سال با یکدیگر برخورد خواهندکرد که درنتیجه آن، کهکشان بیضوی بزرگی پدید خواهدآمد. آندرومدا حاوی ۱۴ کهکشان کوتوله است که M32، M110 و M33 معروف به کهکشان سه‌گانه (The Triangulum Galaxy) از آن جمله‌اند. کهکشان آندرومدا یک تریلیون ستاره دارد و جرم آن ۱۲۳۰ میلیارد برابر جرم خورشید است. در ادامه با ارائه اطلاعات و جزییات بیشتر، مشخص خواهدشد که کهکشان آندرومدا کجاست، فاصله آن از زمین چقدر است و چه ویژگی‌هایی دارد.

مطلب مرتبط: کهکشان چیست و چگونه تشکیل‌ می‌شود و چند گونه است؟

فاصله آندرومدا از زمین و دیگر ویژگی‌ها

  • کهکشان آندرومدا حدود ۲.۵ سال نوری با زمین فاصله دارد.
  • آندرومدا نیز مانند کهکشان‌های راه شیری، فرفره و گرداب، ساختاری مارپیچی دارد.
  • با این‌که آندرومدا بزرگترین کهکشان خوشه محلی است، اما شاید پرجرم‌ترین آن‌ها نباشد. ممکن است کهکشان راه شیری ماده تاریک بیشتری داشته باشد که در این‌صورت جرم آن نیز بیشتر خواهدبود.
  • آندرومدا نزدیک‌ترین کهکشان مارپیچی مجاور ما است. لذا اخترشناسان با مطالعه آندرومدا می‌توانند نحوه پیدایش و تکامل کهکشان‌های مارپیچی را دریابند.
  • کهکشان آندرومدا با سرعت حدود ۱۰۰ تا ۱۴۰ کیلومتر در ثانیه به کهکشان راه شیری نزدیک می‌شود.
  • کهکشان آندرومدا دو هسته بسیار شلوغ دارد. از جمله، قلب این کهکشان حاوی خوشه‌ای از ستاره‌های بزرگ است و در هسته کهکشان نیز دست‌کم یک سیاه‌چاله بسیار بزرگ پنهان شده است.
  • بازوهای مارپیچی کهکشان آندرومدا در اثر نیروی جاذبه دو کهکشان کوتوله M32 و M110 کج شده‌اند.
  • کهکشان آندرومدا دست‌کم دو بازوی مارپیچی دارد. همچنین حلقه‌ای از غبار دارد که شاید از کهکشان کوچکتر M32 نشات گرفته باشد. اخترشناسان احتمال می‌دهند که کهکشان M32 صدها میلیون سال پیش با آندرومدا تعامل نزدیکتری داشته است و آن زمان، M32 در قلب کهکشان آندرومدا رسوخ کرده بود.
  • دست‌کم ۴۵۰ خوشه ستاره‌ای کروی درون و نیز حول کهکشان آندرومدا در گردش هستند. برخی از آن‌ها در زمره پرچگال‌ترین و شلوغ‌ترین خوشه‌های کروی هستند که تاکنون رصد شده‌اند.
  • کهکشان آندرومدا دورترین شیء آسمانی است که با چشم غیرمسلح از زمین دیده می‌شود. برای دیدن کهکشان آندرومدا در شب باید از نورهای مصنوعی محیط دور باشید.

جدول ویژگی‌های کهکشان آندرومدا

نام‌های دیگر کهکشان آندرومدا Messier 31 (M31) و NGC 224
نوع کهکشان مارپیچی
قطر کهکشان ۲۲۰,۰۰۰ سال نوری
فاصله از زمین ۲.۵۳۷ سال نوری
جرم کهکشان آندرومدا ۱۲۳۰ میلیارد جرم خورشیدی
تعداد ستارگان ۱ تریلیون
نام صورت فلکی آندرومدا
گروه کهکشانی گروه محلی

 

مطالب مرتبط: ویژگی‌ سایر کهکشان‌ها

ابرهای ماژلانی آفتابگردان چرخ گاری چشم گربه (کهکشان) راه شیری
شبح گرازماهی (پنگوئن) گرداب مثلث نهنگ